LISTA GRUPELOR DE ALERGENI
Din grupele de alergeni din alimente conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI din 20 martie in produsele noastre se pot regasii urmatoarele:
- Cereale care contin gluten (adica grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate
- Oua si produse derivate.
- Arahide si produse derivate.
- Soia si produse derivate
- Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza)
- Fructe cu coaja, adica migdale (Amygdalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale) nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia si nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) si produse derivate.
Produsele ce contin urmatorii coloranti pot afecta negativ activitatea copiilor și atenția acestora
E110 –galben portocaliu
E 104 – galben de chinolina
E122- carmoizina
E 129- rosș allura
E102 tartrazina
E 124 – roșu ponceau 4R